Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa rybna z dorsza

Zupa rybna z dorsza

Autor:

Przepisów i artykułów: 2083 Ocena: 46759

Dodano:

Odsłon: 5306

Warzywa w połączeniu z delikatnym mięsem dorsza.

Składniki

  • 1 marchew
  • 1 pietruszka
  • 1 kawałek selera korzeniowego
  • 1 biała rzepa
  • 1 łyżka masła
  • 500 g filetu z dorsza
  • 2 liście laurowe
  • 2 ziarna ziela angielskiego
  • biały pieprz
  • sól
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Jarzyny obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczkach.
    Rzepę obieramy, kroimy w dużą kostkę.
    Warzywa podsmażamy na maśle, następnie zalewamy wrzątkiem (1,5 l) lekko solimy, dodajemy liście laurowe i ziele angielskie, zagotowujemy i zmniejszamy płomień.
    Do zupy dodajemy pokrojony na paski filet z dorsza, gotujemy do miękkości warzyw. Do smaku doprawiamy solą i białym pieprzem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (14)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

konhambos 20 lutego 2018 rzadko gotuje zupy rybne, chyba sie tym razem skusze.. Fajny przepis. Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Docherro 16 lutego 2018 pyszna..coś dla mnie,wszystko mam ,więc jutro zajadam pyszną i dietetyczną zupcię:) Odpowiedzi: 1 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

KORAL 16 lutego 2018 Świetna zupa, rzepy chyba nie dodawałam, a widzę że to fajny dodatek do ryby :) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Maudie 16 lutego 2018 Fajna lekka zupka:)Dodatek mojej kochanej białej rzepy super:) Odpowiedzi: 1 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń