Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa rybna z małżami

Zupa rybna z małżami

Autor:

Przepisów i artykułów: 1332 Ocena: 11267

Dodano:

Odsłon: 5

Wypróbowany przepis na "Zupa rybna z małżami"

Składniki

  • 50 dag filetów dowolnej ryby
  • 20 dag mrożonych małży
  • 1-2 łyżki siekanej cebuli
  • 1/2 pora (biała część)
  • 1 marchewka
  • 1 szklanka śmietanki 30%
  • 1 łyżka mąki kukurydzianej
  • 1/2 pęczka natki pietruszki
  • szczypta kurkumy
  • 1 kieliszek białego wytrawnego wina
  • 3 łyżki masła
  • sól
  • pieprz
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Małże rozmrozić. Rybę pokroić w kostkę, pora w półplasterki, marchewkę w plasterki. W dużym garnku na rozgrzanym maśle zeszklić cebulę, dodać marchewkę i pora, oprószyć kurkumą. Smażyć chwilkę, dodać małże, po 2-3 minutach zalać winem. Zalać litrem wody, gotować 10-15 minut. Po tym czasie dodać kostkę rybną, dolać śmietanę i zagotować.

  2. Zaprawić mąką kukurydzianą wymieszaną z 1/4 szklanki zimnej wody. Doprawić solą i pieprzem. Zupę podawać oprószoną siekaną natką pietruszki.

  3. ok. 55 minut

    Źródło: Twoje Imperium

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń