Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zupa rybna z małżami"
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 19
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 360
Polecam.
Odsłon: 408
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 40
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 19
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 360
Polecam.
Odsłon: 408
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 40
Składniki
Małże rozmrozić. Rybę pokroić w kostkę, pora w półplasterki, marchewkę w plasterki. W dużym garnku na rozgrzanym maśle zeszklić cebulę, dodać marchewkę i pora, oprószyć kurkumą. Smażyć chwilkę, dodać małże, po 2-3 minutach zalać winem. Zalać litrem wody, gotować 10-15 minut. Po tym czasie dodać kostkę rybną, dolać śmietanę i zagotować.
Zaprawić mąką kukurydzianą wymieszaną z 1/4 szklanki zimnej wody. Doprawić solą i pieprzem. Zupę podawać oprószoną siekaną natką pietruszki.
ok. 55 minutŹródło: Twoje Imperium