Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zupa rybna z pomidorami i pomarańczą"
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 53
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 30
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 889
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 321
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 53
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 30
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 889
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 321
Składniki
Ryby opłucz, spraw, odcinając głowy, ogony, płetwy, ości. Zalej je 1,5 litra wody, dodaj cebulę, czosnek, pokrojoną włoszczyznę, sok pomarańczowy, pomidory, natkę. Posól, gotuj godzinę na małym ogniu. Przecedź przez gęste sitko, mocno odciskając .
Filety rybne pozostałe po sprawieniu ryby odłóż do lodówki na czas gotowania ryby. Skrop je cytryną. Krewetki obierz ze skorupek.
Do zupy wrzuć pokrojone ziemniaki. Po 10 minutach dodaj kawałki ryby, przyprawy, oliwę. Gotuj 10 minut na małym ogniu. Dodaj krewetki, gotuj minutę. Dopraw całość solą i pieprzem. Dodaj zielone oliwki. Podawaj z chlebem.
CZAS: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień