Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zupa rybna z wędzonym boczkiem"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 612
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 44
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 938
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 612
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 44
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 938
Składniki
Filety rybne rozmroź. Pokrój na małe kawałki, skrop sokiem z cytryny, oprósz solą i pieprzem. Nakryj i odstaw.
Obierz ziemniaki oraz cebulę. Cebulę posiekaj, a ziemniaki oraz boczek pokrój w kostkę.
Rozgrzej masło i zeszklij cebulę. Dodaj boczek i smaż, aż się zrumieni.
Przełóż całość do garnka, zalej gorącą wodą i zagotuj. Wlej mleko, włóż ziemniaki i gotuj do chwili, aż będą prawie miękkie. Dorzuć pokrojone ryby i gotuj kilka minut.
Przygotuj zasmażkę: na patelni rozpuść masło. Wsyp mąkę i wymieszaj. Zdejmij naczynie z ognia. Kiedy masa ostygnie, wlej trochę zimnej wody i jeszcze raz wymieszaj. Podgrzej zasmażkę, rozprowadź gorącą zupą i przelej do garnka.
Zagotuj, przypraw do smaku, posyp posiekanym tymiankiem. Możesz dodać dwa ząbki posiekanego czosnku.Źródło: Kurier TV