Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa rybna z węgorza

Zupa rybna z węgorza

Autor:

Przepisów i artykułów: 209 Ocena: 3015

Dodano:

Odsłon: 6340

Pracochłonna ta zupka. Węgorz sam w sobie jest trudną rybką, ale warto było się pomęczyć.

Składniki

  • 1-2 węgorze
  • warzywa rosołowe
  • śmietana do zabielenia zupy
  • biały pieprz, sól
> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Węgorza gotujemy w jednym garnku. Do momentu aż zmięknie mięsko. Wykładamy rybę na talerz i oddzielamy mięsko, dzieląc je na małe kawałki.

  2. Jednocześnie w drugim garnku gotujemy warzywa. Robię tak, ponieważ gotowana ryba wydziela dużo takiego dziwnego osadu, potem trzeba te warzywa oddzielać itd. Wolę to zrobić osobno i bardziej estetycznie to wygląda potem:)

  3. Rosołek, w którym gotowaliśmy węgorza odcedzamy na gęstym sitku. Mieszamy oba rosoły - rybny i warzywny. Do tego gotowego rosołu wrzucamy mięso węgorza. Gotujemy jeszcze wszystko razem i na koniec doprawiamy i zabielamy:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

demco11 13 czerwca 2012 Dzieki za odpowiedz.Masz racje to trudna ryba ale smaczna .Twoj przepis do ulubionych,pomecze sie i dam znac jak wyszla

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

amidalla 11 czerwca 2012 Warto obrać ze skóry przed gotowaniem, ale tak jak napisałam, węgorz to trudna ryba. I miałam właśnie na myśli obrabianie go. Raz udało mi się ściągnąć skórę, jest to dość trudne i wymaga praktyki. Dlatego gotuję go osobno, wtedy obieram już ugotowanego itd. jak w przepisie:)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

demco11 11 czerwca 2012 Mam pytanie ,czy wegorza obieramy ze skory?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

MEGI110278 11 czerwca 2012 Bardzo zachęcająco brzmi i wygląda :-)
Chyba wreszcie spróbuję zrobić taką zupkę !
Pozdrawiam

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

amidalla 10 czerwca 2012 To prawda:) Zupa z węgorza to niebo w gębie:)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

goramarcina1 10 czerwca 2012 Taka zupa to rarytas,musi być niesamowicie pyszna.Jeszcze nigdy nie miałam okazji spróbować.Pozdrawiam

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń