Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa ryżowa z groszkiem

Zupa ryżowa z groszkiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 340 Ocena: 3482

Dodano:

Odsłon: 333

Lekka zupka dla miłośników zielonego groszku! Ryż dodatkowo zupę zagęści i nada wrażenia "sytości"...

Składniki

  • kość schabowa 1 szt
  • ryż 3/4 szklanki
  • marchew 1 szt
  • groszek mrożony 200 g
  • śmietana 12% 3 łyżki
  • mąka pszenna 1 łyżeczka
  • kucharek do smaku
  • oregano do smaku
  • seler zielony do wywaru
5-6 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Z kości i naci selera przygotować wywar. Gotować ok. 30 min. Następnie kość i seler wyciągnąć i dodać opłukany ryż, gotować ok. 10 min. Dodać startą na dużych oczkach marchewkę i groszek, doprawić do smaku i gotować ok. 10 min.

  2. Z mąki i śmietany przygotować zawiesinę, którą zagęszczamy zupę. Dodać obrane mięso z kości. Przed podaniem można dodać gałązkę świeżego oregano.
    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń