Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Genialna zupa, zdrowa, smaczna i pożywna. Panie pamiętajmy również, że seler, to afrodyzjak ;)
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 335
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 208
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34140
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 159
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 335
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 208
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34140
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 159
Składniki
Wszystkie warzywa kroimy w kostkę. Roztapiamy masło z odrobiną oleju i podsmażamy najpierw seler, ziemniaki i marchew, gdy trochę się zrumienią dodajemy cebulę, por, i pietruszkę, przyprawiamy solą, wszystko razem mieszamy i podsmażamy. Gdy cebula i por będą już zeszklone, wlewamy wodę, dodajemy liść laurowy, odrobinę gałki muszkatołowej, przykrywamy i gotujemy co jakiś czas mieszając do momentu, aż warzywa będą miękkie, czyli jakieś 25-30 minut.
Po tym czasie, tłuczkiem do ziemniaków trochę rozdrabniamy warzywa, by zupa gęstła, zaprawiamy gęstą śmietaną, na koniec doprawiamy jeszcze do smaku. Podajemy z grzankami natartymi czosnkiem.
P.S. Zupę można zmiksować Benderem na krem, wtedy będzie wersja, elegancka, lub dla dzieci ;)