Do góry

Zupy Przepis na:

zupa selerowa

zupa selerowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 4

Dodano:

Odsłon: 637

nie mam

Składniki

  • selerów, 75 dag
  • 2 pietruszki
  • 2 cebule
  • 2 ziemniaki
  • szklanka śmietany
  • 2 żółtka
  • sól
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Warzywa i ziemniaki umyć, obrać, opłukać, pokra­jać, zalać wrzącą osoloną wodą i ugotować do miękkości. Ostudzić, a następnie przetrzeć przez sito lub zmiksować (najlepiej wykorzystać przystawkę zakończaną poprzecznym nożykiem). Przetartą zupę podgrzać i gorącą połączyć ze śmietanką wymieszaną z żółtkami (nie gotować). Podawać bezpośrednio po przyrządzeniu z dodatkiem naci pietruszki i grzanek.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń