Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zupa selerowa z curry"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 19
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 77
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 163
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 192
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 19
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 77
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 163
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 192
Składniki
• na 4 porcje •: 35 min •Porcja: 210 kcal •Cena porcji: ok. 1,50 zł
Seler oraz ziemniaki obierz, pokrój w kostkę. Por oczyść, natnij, dokładnie opłucz, a następnie potnij na kawałeczki. Cebule oraz czosnek obierz, posiekaj. W garnku rozgrzej masło. Zeszklij na nim cebule oraz czosnek. Dołóż seler, por i ziemniaki.
Warzywa smaż razem chwilę na dużym płomieniu. Następnie zalej je bulionem. Gotuj jeszcze ok. 25 minut.
Gruszkę obierz, oczyść, pokrój na małe kawałki, dodaj do warzyw pod koniec gotowania. Kiedy wszystkie będą już miękkie, zmiksuj je razem z wywarem. Wlej śmietanę. Przypraw na pikantnie solą, pieprzem i curry oraz gałką. Mocno podgrzej. Rozlej do miseczek, ew. udekoruj koperkiem.Źródło: Naj