Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa serowa

Zupa serowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 198 Ocena: 3997

Dodano:

Odsłon: 6698

Sycąca i rozgrzewająca zupka

Składniki

  • Bulion 2 l
  • Ser żółty 15 dag
  • Serek topiony 25 dag
  • Natka pietruszki
  • Makaron
  • Sól
  • Pieprz czarny mielony
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Do gotującego się bulionu wrzucamy pokrojony na małe kawałki serek topiony oraz starty na tarce ser żółty. Gotujemy do momentu rozpuszczenia się serów i powstania jednolitej, gładkiej zupy. Doprawiamy solą oraz pieprzem (w razie potrzeby zupę zagęszczamy mąką z mlekiem).

  2. Makaron gotujemy w osolonej wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Wrzucamy go do garnka z zupą (ilość makaronu wedle upodobań) i zdejmujemy z ognia. Zupa dobrze smakuje z posiekaną natką pietruszki, którą wsypujemy do garnka z zupą lub do talerzy.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń