Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 137
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 172
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 108
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1036
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 137
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 172
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 108
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1036
Składniki
Marchew, ziemniaki i seler pokrój w drobną kostkę, cebulę posiekaj. Ser potnij w kostkę. W garnku na rozgrzanym maśle zeszklij cebulę, dodaj warzywa i delikatnie przesmaż.
Następnie oprósz je mąką i cały czas mieszając dolewaj wywar. Dodaj listek laurowy i tymianek. Gotuj ok. 20 min.
Dodaj śmietanę, zagotuj i na koniec wsyp ser (uważaj, żeby zupa nie zrobiła się zbyt gęsta).
Rozlej porcje na talerze. Każdą z nich posyp posiekanym koperkiem i podawaj.Źródło: Telemax