Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa serowa

Zupa serowa

Autor: czadowa12

Przepisów i artykułów: 15 Ocena: 20

Dodano: 28.01.2012

Odsłon: 1608

:)

Składniki

  • wywar lub woda, 1,5 l
  • serki topione po 100 g
  • szynka wędzona lub chudy boczek, 100 g
  • cebula pokroja w kostkę, 2
  • czosnek, 2 ząbki
1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Wędlinę pokrój w drobne paseczki i razem z pokrojoną cebulą i posiekanym czosnkiem przysmaż na maśle lub oleju. Zalej wywarem i dodaj serki topione (najlepiej jest je wcześniej rozrobić w niewielkiej ilości ciepłego wywaru). Chwilę gotuj i przypraw do smaku. Podaj w miseczkach z dużą ilością grzanek. Jeżeli zamiast wywaru użyjesz wody, to możesz dodać kostki rosołowe. Zupa ta to doskonały pomysł na szybkie, tanie i pożywne danie.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

babciaaneczka 28 stycznia 2012 Bardzo dobra zupka, szybka w przygotowaniu, a jednocześnie pożywna i ciekawa w smaku. Robię takie w różnych
wersjach /różne smaki serków i różne dodatki/. Pozdrawiam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń