Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa serowa z mięsem i porem

Zupa serowa z mięsem i porem

Autor: figg

Przepisów i artykułów: 57 Ocena: 1346

Dodano: 04.02.2014

Odsłon: 2251

Zupa serowa bywa mdła ale po dodaniu pana pora i pikantnym przyprawieniu okazuje się smacznym i nawet rozgrzewającym daniem.

Składniki

  • Mięso mielone wieprzowe 50dag
  • Pieczarki 40dag
  • Por biała część 2szt.
  • Serki topione dwa po 10dag
  • Pieprz, wegeta, papryka słodka mielona,liście laurowe i ziele angielskie
5-6 os. > 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Ja robiłam tym razem na rosole który mi został natomiast można przygotować sobie wywar jak na każdą zupę pamiętając aby nie solić za bardzo. Na taki wywar ( około 3l ) wrzucamy dwa serki topione liście laurowe i ziele angielskie i zostawiamy na wolnym ogniu aby serki się rozpuściły. Co jakiś czas mieszamy je sobie w garnku. Można je też rozprowadzić w niewielkiej ilości ciepłego mleka.

  2. W czasie kiedy serki się rozpuszczają na patelnię wlewamy 3łyżki oleju wrzucamy mięso i posypujemy je papryką słodką . Przesmażamy a następnie dodajemy do mięsa por wcześniej umyty i pokrojony w piórka oraz wyczyszczone i pokrojone w grubsze plasterki pieczarki. Doprawiamy wegetą i pieprzem. Mieszamy i dusimy aż wszystko zmięknie.
    Gotowe mięso z warzywami wrzucamy do rosołu z serkami wszystko dokładnie łączymy. Próbujemy i ewentualnie doprawiamy. Podawałam z bagietką z piekarnika i masełkiem czosnkowym

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Ewaaa 04 lutego 2014 super pożywna, aromatyczna zupa, na pewno ją zrobię :) zabieram ! :)

5 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń