Do góry

Zupy Przepis na:

ZUPA SEROWA Z PULPECIKAMI

ZUPA SEROWA Z PULPECIKAMI

Autor:

Przepisów i artykułów: 13 Ocena: 47

Dodano:

Odsłon: 1493

BARDZO SZYBKA I SMACZNA..

Składniki

  • SERKI TOPIONE ŚMIETANKOWE LUB INNY SMAK, 4 DUŻE
  • mięso mielone, 0.30-0.40 KG
  • cebulka prażona, 2-3 ŁYŻKI
  • PRZYPRAWA TYP. JARZYNKA, 1 ŁYŻECZKA
  • PRZYPRAWA W PŁYNIE MAGI, 1 ŁYŻKA
  • INNE PRZYPRAWY WG. WŁASNEGO SMAKU, 1 SZCZYPTA
  • mąka, 1 ŁYŻKA
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. MIĘSO MIELONE PRZYPRAWIĆ PRZYPRAWAMI WEDLE WŁASNEGO SMAKU. 3 LITRY WODY ZAGOTOWAĆ . Z MIĘSA FORMOWAĆ MAŁE PULPECIKI I WRZUCAĆ NA GOTUJĄCĄ SIĘ WODĘ GOTOWAĆ DO MIĘKKOŚCI PULPETÓW. ODLAĆ W WYSOKIE NACZYNIE 100 ML. WYWARU Z GOTOWANIA PULPETÓW I ROZPUŚCIĆ W NIM SERKI.(JA MIKSUJĘ ROBOTEM)

  2. WLAĆ DO RESZTY WYWARU I ZAGOTOWAĆ. DOPRAWIĆ PIEPRZEM , MAGI. ZAPRAWIĆ MĄKĄ I PONOWNIE ZAGOTOWAĆ. PODAWAĆ Z PIECZYWEM. SMACZNEGO.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Goblinek 19 maja 2010 To coś dla takich seromaniaków jak ja :) Pozdrawiam!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń