Do góry

Przekąski Przepis na:

Zupa serowa z pulpecikami

Zupa serowa z pulpecikami

Autor: JOJO134

Przepisów i artykułów: 20 Ocena: 306

Dodano: 10.05.2010

Odsłon: 18959

wysmienita zupka,uwielbiam ją

Składniki

  • marchew, 1 szt.
  • cebula, 1 szt.
  • jajko, 1 szt.
  • sól,pieprz
  • pieczarki, 20dag
  • mielone mieso z indyka lub wieprzowo-cielęce, 30dag
  • bulka tarta, 1 lyzka
  • maslo, 2 lyzki
  • maka, 3 lyzki
  • bulion drobiowy, 6 szklanek
  • ser zolty, ok.10dkg
  • lub serek topiony, 1
5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. marchew i cebule pokroj w kostke i podsmaz na patelni,pieczarki oczysc i dodaj pokrojone w plasterki do warzyw,lekko przesmaz i oprosz maka,caly czas mieszajac wlewaj bulion,doprowac do wrzenia i gotuj ok 25 min.

  2. mieso wyrob reka na gladka mase z jajkiem,bulka tarta,sola,pieprzem,zwilzonymi dlonmi formuj pulpeciki.Na patelni rozgrzej olej i smaz na rumiano

  3. ser chedar zetrzyj na tarce i wsyp do garnka z zupa,jesli uzyjesz serkow topionych to pokroj je na mniejsze kawalki i rozmieszaj z niewielka iloscia goracego wywaru i wlej do reszty zupy

  4. gotowe pulpety wloz do zupy,posyp natka

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (12)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

kasia90 16 grudnia 2014 Fajny przepis:) Tylko mam jedno pytanko czy jesz do pieczywa?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

anitaemi 08 maja 2014 Wlasnie zrobilam, tylko zamiast pieczarek dalam mrozone grzyby lesni i nie mialam parmezanu dalam zwykly ser, wyszly troszke krupki ale ogolnie jest dobra, polecam xx dziekuje za przepis, juz w ulubionych xx

21 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

gocha01 19 czerwca 2012 Wygląda super i zapewne tak smakuje:-)Do ulubionych
A co niektórzy to niech się może na stronkę o zdrowym żywieniu(na pewno jest tego w necie mnóstwo) przeniosą zamiast komentowac co jest zdrowe a co nie,to strona kulinarna,a nie forum na temat zdrowego odżywiania,po co w ogóle komentować? zupełny bezsens.

23 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

JOJO134 28 sierpnia 2010 to zalezy od ilosci zupy i od gestosci jaka chcesz uzyskac,ja dodalam ok 10dkg sera zoltego lub 1 serek topiony duzy,mozna dodac wiecej ,jak kto woli

22 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

oliwia_winna 11 maja 2010 mam zupełnie inną dewizę na życie :-) również pozdrawiam!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

JOJO134 11 maja 2010 moze i malo zdrowe ale zycie jest za krotkie zeby sie tym przejmowac :D moim zdaniem wszystko jest zdrowe byle z umiarem :D :) pozdrawiam wszystkich serdecznie :)

21 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Kurka_domowa 10 maja 2010 Od dłuższego czasu przymierzam sie do zrobienia zupy serowej, ale jakoś żaden przepis do mnie nie przemawiał - Twój wręcz krzyczy, żeby go wypróbować. Oczywiście wędruje do ulubionych - pozdrawiam i ode mnie piąteczka :)

21 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń