Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
wysmienita zupka,uwielbiam ją
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 149
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 181
Smak wiosny!
Odsłon: 647
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 149
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 181
Smak wiosny!
Odsłon: 647
Składniki
marchew i cebule pokroj w kostke i podsmaz na patelni,pieczarki oczysc i dodaj pokrojone w plasterki do warzyw,lekko przesmaz i oprosz maka,caly czas mieszajac wlewaj bulion,doprowac do wrzenia i gotuj ok 25 min.
mieso wyrob reka na gladka mase z jajkiem,bulka tarta,sola,pieprzem,zwilzonymi dlonmi formuj pulpeciki.Na patelni rozgrzej olej i smaz na rumiano
ser chedar zetrzyj na tarce i wsyp do garnka z zupa,jesli uzyjesz serkow topionych to pokroj je na mniejsze kawalki i rozmieszaj z niewielka iloscia goracego wywaru i wlej do reszty zupy
gotowe pulpety wloz do zupy,posyp natka