Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa Świętego Mikołaja

Zupa Świętego Mikołaja

Autor:

Przepisów i artykułów: 6 Ocena: 32

Dodano:

Odsłon: 15484

Rozgrzewa, gdyż Mikołaj pracuje ciężko w zimę, jest sycąca, bo Mikołaj ma brzuszek, jest tajemnicza i wyjątkowa jak ten dzień kiedy staruszek z brodą rozdaje prezenty.

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. 1)Mięso kroimy w kostkę i smażymy na patelni.

  2. 2)Dodajemy przyprawę gulaszową, sól, pieprz i smażymy, co jakiś czas przewracając mięsko.

  3. 3)W międzyczasie obieramy włoszczyznę, część kroimy w kostkę, część ścieramy na tarce.

  4. 4)Paprykę kroimy w paski, a paprykę Pepperoni w talarki.

  5. 5)Do garna wrzucamy wszystkie składniki, zalewamy wodą, aby przykryła całość, dodajemy czosnek.

  6. 6)Gotujemy co jakiś czas mieszając.

  7. 7)Pod koniec gotowania dodajemy Passatę, ketchup lub koncentrat pomidorowy.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

bozena58 16 października 2013 smaczna zupa, zabieram do książki i zostawiam"kciuka"

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Kurka_domowa 01 września 2010 Hmmm... interesująca nazwa. Myślę, że jak podam ją moim chłopcom pod właśnie taką i odpowiednio ich zbajeruję to nawet nie zwrócą uwagi na pływającą w niej włoszczyznę i paprykę ;)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Goblinek 01 września 2010 Muszę koniecznie ugotować taką zupę. Zapowiada się wspaniale!

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kuchcik2 01 września 2010 Apetyczna ta zupka. Znam podobną, ale nazywamy ją gulaszową. Bardzo lubimy.

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń