Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Obowiązkowa zupa ze świeżego szczawiu, słoikowy już nie jest tak smaczny. Dlatego będąc na łące, troszkę nazbieraliśmy i powstało przepyszne danie, znane od wielu pokoleń. Do tego moc ugotowanych na twardo jajek i śmietany.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 120
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 582
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 120
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 582
Składniki
Marchewki kroimy w ulubione kształty. Ziemniaki w kostkę. Warzywa zalewamy rosołem, gotujemy do ich miękkości. Szczaw płuczemy, osuszamy. Podsmażamy na maśle. Dodajemy do zupy, chwilę gotujemy i zabielamy śmietaną wymieszaną z mąką i odrobiną zimnej wody. Podgrzewamy na małym ogniu przez kwadrans. Całość doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z ugotowanymi na twardo jajkami.