Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa szczawiowa

Zupa szczawiowa

Autor: Kermeet

Przepisów i artykułów: 51 Ocena: 886

Dodano: 29.09.2011

Odsłon: 7507

Zapraszam na mojego bloga Paszczak gotuje.

Składniki

  • Przecier szczawiowy, 1 słoik (300g)
  • bulion warzywny
  • jajko na twardo, 8 szt
  • Śmietanka do zup i sosów 18%
  • Świeży koperek do posypania zupy
  • sól i pieprz
5-6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Nie wyciągać z bulionu warzyw, dodać do niego przecier, zaciągnąć śmietanką i doprawić. Zupę rozlać na talerze, dodać pokrojone na cztery części jajko i posypać posiekanym koperkiem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Kermeet 03 października 2011 Miło mi, że podobają się Pani moje przepisy ;)

16 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Kermeet 29 września 2011 U na trudno jest już gdzieś świeży szczaw znaleźć, tak że najczęściej trzeba korzystać z przecieru (ale jak uda mi się dorwać nasiona to zasadzę w ogródku) :)

16 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

biancorossa 29 września 2011 Poczciwa szczawiowa,mocno kwaśna i gęsta od łąkowego szczawiu..a po sezonie ze słoiczka

16 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń