Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
białą kiełbasą, czyli mój sposób na szczaw.
Pysznie i zdrowo - kolorowa sałatka z kuskusem perłowym. Bardzo sycąca i konk...
Odsłon: 27
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 60
Pistacjowiec bez pieczenia to kwintesencja słodkiej przyjemności, która zachw...
Odsłon: 2070
Pysznie i zdrowo - kolorowa sałatka z kuskusem perłowym. Bardzo sycąca i konk...
Odsłon: 27
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 60
Pistacjowiec bez pieczenia to kwintesencja słodkiej przyjemności, która zachw...
Odsłon: 2070
Składniki
Jajka ugotować na twardo, wystudzić. Białą kiełbasę zaparzyć w lekko osolonej wodzie (czas parzenia 15 minut od zagotowania), wyjąć, wystudzić. Do wody spod kiełbasy wrzucić pokrojone warzywa (marchew, pietruszka, seler, ziemniaki), gotować do miękkości. Pod koniec gotowania dodać cebulę. Szczaw podsmażyć na maśle, dodać do zupy. Całość doprawić do smaku. Do ugotowanej zupy wlać śmietankę, zamieszać. Podawać z połówkami jajka i białą kiełbasą. Uwaga: Kiełbasę przed podaniem można włożyć, na chwilę, do garnka z gorącą zupą.
Smacznego.