Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zupa szparagowa"
...ale pyszny.
Odsłon: 689
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 67
Polecam.
Odsłon: 615
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 345
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 145
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5115
...ale pyszny.
Odsłon: 689
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 67
Polecam.
Odsłon: 615
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 345
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 145
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5115
Składniki
1. Szparagi umyj, usuń zdrewniałe końce. Odetnij górne części z „główkami” (kilka mniejszych szparagów odłóż w całości, odetnij tylko końcówki). Resztę łodyżek pokrój.
W garnku rozgrzej olej, podsmaż posiekaną cebulę, dodaj pokrojone szparagi i obrane, pokrojone w kostkę ziemniaki. Zalej bulionem. Dodaj mleko, szczyptę gałki muszkatołowej, dopraw pieprzem i solą. Gotuj ok. 30 min, aż warzywa zmiękną.
Zupę zmiksuj, przecedź. Końcówki szparagów z główkami i szparagi do dekoracji ugotuj oddzielnie w osolonej wodzie. Zupę zapraw śmietaną. Podaj ozdobioną szparagami (część z nich możesz owinąć szynką) i jajeczkami.Źródło: Świat kobiety