Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa szparagowa

Zupa szparagowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 118 Ocena: 2402

Dodano:

Odsłon: 5670

Szparagi sa warzywem sezonowym,wiec warto je wykorzystac na wszelkie sposoby.Tym bardziej że sa bardzo zdrowe i pyszne

Składniki

  • pół pęczka szparagów, kilka gałązek szczypiorku
  • 2 serki topione śmietankowe lub pieczarkowe, kilka łyżek śmietany
  • łyżeczka soli,łyżeczka cukru, pieprz,vegeta
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ze szparagów odcinamy twarde zdrewniałe końce(jak sa młode to nie trzeba) gotujemy w wysokim naczyniu z dodatkiem łyzeczki cukru i łyżeczki soli ok 5 min tak aby były jeszcze pół twarde.2 szklanki wody ze szparagów zostawiamy.

  2. Do wody ze szparagów dolewamy 1 szklanke gotowanej wody i podgrzewamy.Następnie dodajemy 2 serki i czekamy az się rozpuszcza,szparagi kroimy na 2 cm kawałki i dodajemy,dodajemy smietane i przyprawiamy do smaku.Posypujemy szczypiorkiem i zajadamy.Mozna dodac tez troche drobnego makaronu,bedzie bardziej pozywna

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń