Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa szparagowo-ogórkowo-cukiniowa.

Zupa szparagowo-ogórkowo-cukiniowa.

Autor:

Przepisów i artykułów: 710 Ocena: 13361

Dodano:

Odsłon: 323

Zupa w pół godz.smaczna,lekka i pachnąca wiosną.Serdecznie polecam:)

Składniki

  • Ogórek gruntowy 8-9 szt
  • cukinia okrągła
  • szparagi 7 szt.
  • czosnek 5 ząbków
  • papryczka chili 2szt
  • 1 łyżka masła
  • liście laurowe 3 szt
  • Ziele angielskie 6 kulek
  • koperek pęczek
  • makaron rurki 4 garści
  • śmietana 12% 150ml
  • śmietanka 30% 150ml
  • pieprz i sól do smaku
5-6 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. W ogórkach obciąć końce z dwóch stron,pokroić wraz z łupką w talarki.
    Wrzucić na patelnię z rozpuszczonym masłem i smażyć.
    Dodać pokrojone ząbki czosnku oraz obrane z nasionek i pokrojone papryczki.
    Wszystko podsmażać około 8min.

    Do garnka dać liście laurowe,ziela ,wodę ,wrzucić podsmażone ogórki,pokrojoną w kostkę cukinię i gotować około 7min.

  2. Wsypać makaron,gotować całość kilka min.Dodać szparagi pokrojone w 1 cm paski,koperek ,doprawić do smaku i pogotować 8 min.

    Zahartowaną śmietanę wlać do zupy, oraz śmietankę jej nie musi się hartować.


    Zagotować i doprawić jeszcze gdy jest taka potrzeba

  3. Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (24)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń