Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zupa szpinakowa"
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1102
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 142
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 177
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 117
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1049
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1102
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 142
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 177
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 117
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1049
Składniki
Zmiksuj mąkę, jajko, szczyptę soli oraz tyle mleka, aby powstała gładka masa. Usmaż 4 naleśniki. Jeszcze ciepłe zwiń, pokrój w cienkie ruloniki.
Żurek wlej do pół litra gorącej wody. Dodaj chrzan wasabi oraz czosnek. Gotuj kwadrans. Wrzuć szpinak i pozostaw na ogniu jeszcze 10 minut. Całość zmiksuj i dopraw do smaku.
Jajka ugotuj na twardo, obierz. Rozlej zupę do talerzy. Udekoruj startym żółtkiem, kleksami śmietany, rulonikami i ziołami.
40 min ? Stopień trudności: łatwe ? Kalorie: 180
<strong>Małgorzata Kwiatkowska z Krapkowic</strong>Źródło: Super TV