Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa szpinakowa

Zupa szpinakowa

Autor: suri

Przepisów i artykułów: 64 Ocena: 1309

Dodano: 20.05.2010

Odsłon: 4199

smaczna

Składniki

  • 1 duże udko kurczaka
  • marchewka, 30 dag
  • pietruszka, 20 dag
  • czosnek, 3 ząbki
  • masło, 2 łyżki
  • 1 kostka bazylii "Knora"
  • sól,pieprz,kucharek
  • 3 litry wody
  • 1 paczka szpinaku mrożonego rozdrobnionego, 45 dag
5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. masło rozpuścić na patelni,dodać do niego drobno pokrojony czosnek i chwilę smażyć,odstawić na bok.Udko,marchew,pietruszkę zalewamy wodą,doprawiamy i gotujemy rosołek.

  2. Gdy mięso będzie miękkie wyjąć go z rosołu a do rosołu dodać szpinak,masło z czosnkiem i gotować do całkowitego rozmrożenia szpinaku,następnie dodać bazylię,jeszcze chwilkę gotować i zmiksować razem z warzywami

  3. Do zupy można dodać śmietanę lub jogurt naturalny.Często podaję ją z makaronem,ryżem lub lanymi kluseczkami

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń