Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa szpinakowa

Zupa szpinakowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 13 Ocena: 123

Dodano:

Odsłon: 3630

Lekkie i łatwe w przygotowaniu

Składniki

  • ćwiartka kurczaka, 1/2 ok 200 g
  • włoszczyzna mrożona, 1/2 paczki
  • paczka mrożonego szpinaku
  • czosnek, 2-3 ząbki
  • pieprz i sól do smaku
  • śmietana 18%
  • jajka, tyle ile osób
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mięso umyć, włożyć do garnka wraz z warzywami i grubo krojony czosnek. Ugotować rosołek. Wegetarianie mogą przyjąć wersję bez mięsa.

  2. Wyjąć mięso. Do rosołu dodać szpinak. jeśli nie był wcześniej rozmrożony, mieszać cały czas zupę łyżką. Gotować przez ok. 20 minut na wolnym ogniu. Ugotować jajka na twardo

  3. Zupę doprawić solą i pieprzem. Następnie zaprawić śmietaną. Można zmiksować, wtedy rosół nie oddziela się od szpinaku. Podawać z jajkami na gorąco lub na zimno. Fajnie wyglądają przepiórcze jaja w tej zupce.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń