Do góry

Zupy Przepis na:

zupa szpinakowa

zupa szpinakowa

Autor: kasiagotujepl

Przepisów i artykułów: 6 Ocena: 124

Dodano: 10.01.2013

Odsłon: 10270

Zupa szpinakowa jest idealną zupą na obecne mroźne dni. Rozgrzewająca, konkretna i zdrowa. Nawet osoby nielubiące szpinaku polubią jej smak :)

Składniki

5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Wędzone żeberka gotujemy na małym ogniu w 2 litrach wody przez 30 minut. W tym czasie dodajemy potarte na dużych oczkach warzywa marchew, pietruszkę i seler. Ziemniaki obieramy i kroimy w kosteczkę. Wszystko wrzucamy do gotujących się żeberek. Dodajemy kaszę jęczmienną i dorzucamy ziele, liście laurowe i pieprz w ziarenkach, sól. Gotujemy na średnim ogniu tak długo, aż żeberka będą mięciutkie od 30-60 minut.

  2. Jak żeberka będą miękkie dodajemy pokrojony w paski świeży szpinak i starte ząbki czosnku, wyłączamy palnik i zostawiamy zupę pod pokrywką przez 5 minut. Po tym czasie zupa jest gotowa do jedzenia.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

kasiagotujepl 10 stycznia 2013 Megi bardzo się cieszę, że się podobają i składniki i zdjęcie ;). Zupkę wypróbuj bo warto, bardzo smaczna jesienno-zimowa zupa :)

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

MEGI110278 10 stycznia 2013 Zdjęcie bardzo zachęcające... składniki również ;-)
Zrobię taką zupkę w najbliższym czasie.
pozdrawiam

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kasiagotujepl 10 stycznia 2013 Polecam wypróbować, bardzo smaczna zupka :)

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

goramarcina1 10 stycznia 2013 Taka zupka to coś dla mnie - same pyszne i ulubione składniki,przyznam ,że nigdy takiej nie robiłam,więc czas nadrobić zaległości.

4 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń