Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa szpinakowa

Zupa szpinakowa

Autor: pawciatek11

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 7

Dodano: 26.02.2013

Odsłon: 795

Proste,szybkie,smaczne

Składniki

  • szpinak mrożony, 800gr
  • mleko, 1 litr
  • Kostki rosołowe, 2 szt
  • czosnek, 3 zabki
  • Boczek wędzony, 20 dag
  • cebula, 1 mała
  • drobno pokrojona w kostkę zblanszowana papryka (3 kolory), 2 łyzki
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. 2 opakowania szpinaku mrożonego rozdrobnionego 1 litr mleka; 2-3 kostki rosołowe; 3 ząbki czosnku przepuszczone przez praskę; 1 mała posiekana drobno cebulka; 20 dag boczku wędzonego; 2 łyżki zblanszowanej posiekanej w drobna kostkę świeżej papryki (do posypania) w różnych kolorach (poza zieloną) Zagotować mleko ze szpinakiem,dodać czosnek,kostki rosołowe,cebulę. Boczek pokroić w kostkę,zeskwarzyć (nie wysmażać) dodać do zupy. Gotować około 15 minut.Podać posypane krojoną w kostkę zblanszowaną papryką . Zmniejszając o połowę produkty można zrobić mniejsza ilość.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń