Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa szpinakowa z młodą kalarepką i pestkami słonecznika

Zupa szpinakowa z młodą kalarepką i pestkami słonecznika

Autor:

Przepisów i artykułów: 41 Ocena: 300

Dodano:

Odsłon: 111

Planując posiłki staram się przemycić w nich jak najwięcej sezonowych warzyw i owoców za którymi na pewno będę tęsknić jesienią i zimą.Dziś mam dla Was przepis na pyszną zupę ze szpinaku z młodą, chrupiącą kalarepką oraz pestkami słonecznika. Ciekawi? Zapraszam po przepis!

Składniki

  • 500 ml bulionu warzywnego
  • 500 g młodego szpinaku, umytego i oczyszczonego
  • 2 cm kawałek pora, pokrojony w piórka
  • łyżka pokrojonego na mniejsze kawałki szczypiorku
  • 1 duża kalarepka, obrana i pokrojona w kostkę
  • sól, pieprz, zielona czubryca
  • łyżka ziaren słonecznika
1-2 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Do gorącego bulionu wrzucamy pora oraz kalarepkę i gotujemy al dente. Gdy będzie już miękka wyjmujemy na talerzyk a do bulionu wrzucamy szpinak. Gotujemy około 5 minut.

  2. Gdy szpinak zwiędnie zupę blendujemy. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz czubrycą. Podajemy z kalarepką oraz posypaną ziarnami słonecznika.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń