Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa warzywna z kalarepą

Zupa warzywna z kalarepą

Autor:

Przepisów i artykułów: 2073 Ocena: 46337

Dodano:

Odsłon: 2758

Zostało nam sporo rosołu, więc trzeba było coś wymyślić by wszystkie produkty zagospodarować. Do tego rjażenka (tzw. pieczone mleko) i wyszła mega zupa.

Składniki

  • 1 duża kalarepa
  • 1 duży seler
  • 3 marchewki
  • 1,5 litra rosołu drobiowego
  • 1 mała puszka groszku konserwowego
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 1 pęczek koperku
  • 2 łyżki masła ghee
  • 2 łyżki mąki
  • 500 ml rjażenki
  • sól, pieprz
5-6 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Wszystkie warzywa kroimy tak, jak lubimy. Dodajemy do rosołu. Gotujemy do miękkości warzyw, pod koniec dodajemy groszek wraz z zalewą, posiekany szczypior i koperek.
    Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy mąkę, chwilę podsmażamy, powoli dodajemy rjażenki. Podgrzewamy, cały czas mieszając, dolewamy bulionu.
    Całość dodajemy do zupy, dokładnie łączymy i podgrzewamy.
    Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Wilczyca666 09 lipca Mam pytanie.Czy masz więcej przepisów na dania z kalarepką ? Moja córka mieszka w Niemczech,a Niemcy to potęga kalarepowa. Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Wilczyca666 02 lipca Zupa fantastyczna.Nie wiedziałam co to jest rjażenka,ale teraz wiem.Jedno "ale" tj groszek konserwowy-mam być świeży ( ewentualnie mrożony). Odpowiedzi: 2 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń