Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zostało nam sporo rosołu, więc trzeba było coś wymyślić by wszystkie produkty zagospodarować. Do tego rjażenka (tzw. pieczone mleko) i wyszła mega zupa.
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 16
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 131
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 589
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 16
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 131
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 589
Składniki
Wszystkie warzywa kroimy tak, jak lubimy. Dodajemy do rosołu. Gotujemy do miękkości warzyw, pod koniec dodajemy groszek wraz z zalewą, posiekany szczypior i koperek. Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy mąkę, chwilę podsmażamy, powoli dodajemy rjażenki. Podgrzewamy, cały czas mieszając, dolewamy bulionu. Całość dodajemy do zupy, dokładnie łączymy i podgrzewamy. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.