Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa warzywna z soczewicą

Zupa warzywna z soczewicą

Autor:

Przepisów i artykułów: 498 Ocena: 9858

Dodano:

Odsłon: 409

Najlepsze smaki lata na zdrowo i kolorowo. Nie trzeba zabielać ani zagęszczać.

Składniki

3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wstawiłam bazę do bulionu, czyli żeberka. Jagnięcina potrzebuje w sumie 1,5 godziny. W przypadku żeberek wieprzowych lub porcji rosołowej wystarczy w sumie godzina.

    Po godzinie gotowania żeberek z zielem i liściem laurowym dodałam do bulionu umyte i pokrojone młode ziemniaki, startą na tarce cukinię i patisona, pokrojoną w kostkę cebulę, marchew i czosnek. Jeszcze 4 łychy soczewicy.
    W sumie po 1,5 godziny gotowania dodałam obraną kukurydzę i sos pomidorowo dyniowy. A po wyłączeniu ognia dodałam posiekany koperek i całość doprawiłam solą i chili.

  2. Aha, mięso z żeberek obrałam i dodałam do zupy.

    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (18)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń