Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa Wigilijna

Zupa Wigilijna

Autor:

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 2

Dodano:

Odsłon: 1755

Zupa najlepsza na wigilię i łatwa w przyżądzeniu. Życze smacznego.

Składniki

  • 3 duże marchewki, 1 duża pietruszka,pół średniego selera, 2 średnie pory, 2 łyżki masła, małe opakowanie śmietanki 30%,pół pęczk
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. włoszczyznę umyć obrać i pokroić na mniejsze kawałki ,zalać wrzątkiem,dodać liście laurowe i ziele angielskie,i gotować do miękkości,następnie z jajka mąki i wody przygotować lane kluseczki,wlać do wywaru,i gotować do miękkości kluseczek,nastepnie zdjąć garnek z ognia,dodać masło i śmietanke oraz drobno posiekany umyty koperek,doprawić do smaku.

    I GOTOWE SMACZNEGO.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

pesto 03 listopada 2013 Na zdjęciu jest zupa ze szparagami i czarnym ryżem, foto skradzione z Kwestii Smaku, a przepis to zwykła jarzynówka z lanymi kluskami, raczej nie wigilijna...

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń