Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zupa wiosenna"
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 174
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 48
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 174
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 48
Składniki
Zieleninę starannie opłukać, włożyć do garnka. Zalać wrzątkiem. Gotować 5 minut na małym ogniu.
Wywar zachować. Zieleninę odcisnąć, posiekać na dość grube kawałki.
Ponownie zalać wywarem. Dodać masło, sól, pieprz i gotować pół godziny.
Żółtka rozkłócić ze śmietaną. Zdjąć zupę z ognia i zaciągnąć ją śmietaną z żółtkami, ciągle mieszając.
Zupę podawać z połówkami jajek ugotowanych na twardo.
Przepisy Wincentyny ZawadzkiejŹródło: Życie na Gorąco Retro