Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupę tą przygotowuję w sezonie letnim jak tylko pojawia się wiśnie. Oczywiście poza sezonem można ją zrobić z owoców mrożonych. Zupa ta jest rodzajem chłodnika, więc idealnie sprawdzi się w letnie upały. Można ją podawać czystą ( np. z kleksami ze śmietany), z makaronem, ryżem, grzankami i.t.p.
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 295
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 412
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 327
Aksamitny krem pomidorowy z niespodzianką.
Odsłon: 269
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 295
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 412
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 327
Aksamitny krem pomidorowy z niespodzianką.
Odsłon: 269
Składniki
1. Wiśnie wydrylować 2. Zalać wodą dla odpowiedniej ilości porcji 3. Dodać cukier i zagotować jak kompot
4. W śmietance (musi mieć temp. pokojową) rozmieszać budyń i wlać do „kompotu” 5. Zmniejszyć ogień 6. Szybko wymieszać. Posmakować czy nie dosłodzić. 7. Jeśli zupa jest zbyt rzadka można użyć 2 opakowania budyniu.