Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczna, lekka i pożywna...bezmięsna propozycja na przepyszną zupę.
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 497
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 136
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 221
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 497
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 136
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 221
Składniki
Cebulę, marchewki, pietruszkę ,seler, ziemniaki kroimy w kostkę, chwilę podsmażamy na rozgrzanym maśle. Zalewamy wodą, dodajemy liście laurowe, ziele angielskie, solimy i oprószamy pieprzem. Zagotowujemy. Kapustę siekamy (dosyć grubo), dodajemy do zupy, gotujemy do miękkości warzyw. Następnie zestawiamy z ognia, dodajemy śmietanę i posiekany koperek, mieszamy, doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.