Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa z boczniaków

Zupa z boczniaków

Autor: Obserwator

Przepisów i artykułów: 712 Ocena: 13871

Dodano: 03.12.2014

Odsłon: 7556

Rozgrzewająca zupa idealna na jesienno-zimowe dni. Przygotowuje się ją bardzo szybko ,smakuje wyśmienicie.

Składniki

  • 250 g boczniaków
  • puszka krojonych pomidorów z zalewą
  • 2 marchewki
  • pietruszka
  • mały seler
  • 4 średniej wielkości ziemniaki
  • cebula
  • łyżka masła
  • 1,25 ml bulionu warzywnego
  • ziele angielskie
  • liść laurowy
  • natka pietruszki
  • sól ,pieprz
3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Marchewki ,pietruszkę ,seler ,cebulę i ziemniaki pokroiłem w kostkę ,podsmażyłem na maśle zalałem bulionem. Dodałem ziele angielskie ,liść laurowy ,sól ,pieprz ,doprowadziłem do wrzenia i dodałem pomidory wraz z zalewą. Grzyby opłukałem ,pokroiłem w kostkę i dodałem do zupy. Gotowałem do miękkości warzyw ,doprawiłem do smaku pieprzem. Przed podaniem posypałem posiekaną natką pietruszki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń