Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zupa z boczniaków"
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 70
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 118
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 42
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 70
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 118
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 42
Składniki
Pietruszkę i marchewki obierz i zetrzyj na tarce, cebulę drobno posiekaj, a boczniaki pokrój w paski. W garnku na rozgrzanym maśle zeszklij cebulę, dodaj marchewki i pietruszkę. Całość podsmaż, po chwili dodaj boczniaki i smaż jeszcze kilka minut.
Następnie wlej wodę i duś pod przykryciem. W tym czasie pierś z kurczaka pokrój w kostkę. Podsmaż na rozgrzanym oleju. Do gotujących się warzyw wrzuć podsmażony filet. Dodaj przyprawy i pokruszony tymianek. Gotuj ok. 15 min. Zupę podawaj zaprawioną śmietaną wymieszaną z mąką.Źródło: Na żywo