Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zupa z botwinką ziemniakami i pomidorami"
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 839
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 23
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 58
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 24289
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 839
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 23
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 58
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 24289
Składniki
Mięso wołowe i skrzydełka umyj, włóż z liściem laurowym i ziarnami ziela angielskiego do garnka, wlej 1,5 l wody, gotuj chwilę, zdejmując szumowiny. Nastaw mały gaz, gotuj pół godziny.
Buraki umyj, obierz, zetrzyj surowe na tarce i wrzuć do wywaru. Gotuj godzinę. Ziemniaki obierz, pokrój w grubą kostkę, dodaj do wywaru. Botwinę opłucz, posiekaj, podduś na rozgrzanym maśle. Pomidory sparz, polej zimną wodą, zdejmij z nich skórkę, pokrój w kostkę. Dodaj pomidory do botwinki, razem duś przez chwilę, mieszając.
Botwinę z pomidorami dodaj do zupy, gotuj jeszcze 15 minut. Podawaj z posiekaną natką pietruszki i chlebem razowym.
CZAS: około 2 godzinyŹródło: Dobry Tydzień