Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zupa z burakami i serem feta"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 76
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 147
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 65
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 76
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 147
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 65
Składniki
Buraki, botwinę i włoszczyznę obierz, pokrój w kostkę, łodygi botwiny pokrój w paski. Buraki, włoszczyznę i sok z cytryny zalej 1,2 l wody, gotuj godzinę. Botwinę podduś na maśle, dodaj do wywaru. Całość przypraw solą i pieprzem.
Zupę odstaw do wystygnięcia, całość zmiksuj blenderem. Przelej do misek, posyp każdą porcję, pokruszonym serem feta, udekoruj natką pietruszki. Zupę możesz podawać też na zimno jako chłodnik.
CZAS: około 2 godzinŹródło: Dobry Tydzień