Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta zupa o niesamowitym, delikatnym smaku.
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 91
Polecam.
Odsłon: 714
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 74
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 91
Polecam.
Odsłon: 714
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 74
Składniki
Masło rozpuszczamy w garnku, dodajemy posiekaną cebulę, podsmażamy około 5 min. Zalewamy bulionem, dusimy pod przykryciem 15 min. Następnie zestawiamy, lekko studzimy i miksujemy. Do ostudzonego bulionu wrzucamy startą na dużych oczkach cukinię, gałkę muszkatołową, 1 łyżeczkę posiekanej mięty i gotujemy około 10 min. Następnie wlewamy mleko, sok z cytryny, doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Zupę podgrzewamy (nie zagotowujemy). Zupę podajemy z posiekaną miętą.