Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa warzywna z cukinii z dodatkiem imbiru.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 37
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 107
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 20
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 37
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 107
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 20
Składniki
Młodej cukinii nie obieramy tylko płuczemy, warzywa obieramy. Wszystko kroimy w kostkę, czosnek i imbir ścieramy. W saganku rozpuszczamy olej, wrzucamy warzywa, mieszając, przesmażamy na sporym ogniu. Zalewamy gorącą wodą około 2 cm nad warzywa, dodajemy przyprawy i gotujemy do miękkości około 30 minut. Pod koniec skrapiamy sokiem z cytryny i ew. doprawiamy solą i pieprzem. Zupę podajemy posypaną prażonymi pestkami.