Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 95
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 565
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 95
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 565
Składniki
Ziemniaki obierz, umyj i pokrój w kostkę. Pory dokładnie oczyść i potnij w talarki. Liście cykorii opłucz i porwij na mniejsze kawałki (zostaw kilka całych liści do dekoracji).
Na rozgrzanym maśle podsmaż por oraz cykorię. Dodaj ziemniaki, zalej mlekiem, wrzuć kostkę rosołową i wymieszaj. Dopraw solą oraz pieprzem. Doprowadź do wrzenia, a następnie zmniejsz ogień i gotuj pod przykryciem przez około 20 minut.
Żółtka roztrzep ze śmietaną i wlej do zupy. Ponownie zagotuj.
Przed podaniem posyp zupę siekaną zieleniną i włóż po listku cykorii.Źródło: Telemax