Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo aromatyczna i zdrowa zupka
Pysznie i zdrowo - kolorowa sałatka z kuskusem perłowym. Bardzo sycąca i konk...
Odsłon: 37
Dzisiejsze rolady przygotowane z szynki wieprzowej, z wędzonym boczkiem, kieł...
Odsłon: 2261
Pysznie i zdrowo - kolorowa sałatka z kuskusem perłowym. Bardzo sycąca i konk...
Odsłon: 37
Dzisiejsze rolady przygotowane z szynki wieprzowej, z wędzonym boczkiem, kieł...
Odsłon: 2261
Składniki
Przepłukać soczewicę wodą
Włoszczyzna: marchew,pietruszkę,seler myjemy,obieramy i kroimy w kostkę.
Por myjemy i kroimy w półplasterki
Do garnka z ok 1,5 - 2 l wody wrzucamy soczewicę i pokrojone warzywa oprócz pora i gotujemy do miękkości (czerwona soczewica w połówkach mięknie szybko)
Na patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy pokrojonego pora.Mieszamy i dodajemy curry,paprykę,posiekany czosnek.Mieszamy i podsmażamy ok 2 min.Po tym czasie dodajemy zawartość patelni do zupy mieszając.Zupę doprawiamy chili,vegetą lub kostką,pieprzem i dodajemy kminek.Gdy zupa jest gotowa dodajemy puszkę pomidorów,mieszamy.Smacznego.