Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zupa z fasolą, rybą i cukinią"
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 255
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 369
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 411
Polecam.
Odsłon: 806
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 255
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 369
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 411
Polecam.
Odsłon: 806
Składniki
Fasolę suszoną wypłucz pod bieżącą wodą, przełóż do garnka, zalej zimną wodą i odstaw na 10-12 godz. Następnie odcedź, zalej świeżą zimną wodą i ugotuj do miękkości. Świeżej fasoli nie trzeba moczyć, wystarczy zalać ją wodą i ugotować.
Cebulę drobno posiekaj. Cukinię umyj i pokrój w kostkę. Filety rybne opłucz pod bieżącą wodą, osusz papierowym ręcznikiem i pokrój w kostkę. Na patelni rozgrzej masło, wrzuć cebulę i zeszklij ją, cały czas mieszając. Dodaj cukinię i mieszając smaż na małym ogniu ok. 10 min. Do gar nka wlej bulion, pogrzej. Dodaj rybę, gotuj ok. 10 min. Dodaj cebulę z cukinią oraz fasolę.
Całość podgrzewaj jeszcze ok. 5 min. Na koniec do zupy dodaj śmietankę oraz posiekany koperek. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Rada: Fasolę posól dopiero pod koniec gotowania, inaczej będzie twarda.
(bez czasu oczekiwania): 30 minut. Porcja: 280 kilokalorii.
Garnek z ugotowaną fasolą wstaw do zimnej wody – dzięki temu skórka nie popęka.Źródło: Świat i Ludzie