Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zupa z groszku, z chorizo"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 49
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 79
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 41
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 107
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 49
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 79
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 41
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 107
Składniki
Obierz i pokrój ziemniaki, cebulę oraz czosnek.
Rozgrzej olej w rondlu. Usmaż na złoto plasterki chorizo. Zdejmij z patelni i odłóż.
Zredukuj ogień. Na tłuszczu pozostałym z chorizo podsmaż pokrojone warzywa (3-4 minuty). Dodaj groszek i bulion. Zagotuj. Zmniejsz ponownie ogień i gotuj zupę ok. 15 minut (nie przykrywaj).
Zmiksuj blenderem zupę na gładki krem. Ponownie podgrzej, przypraw do smaku solą i pieprzem.
Nałóż zupę na talerze. Na każdej porcji ułóż po kilka plasterków chorizo. Posyp posiekaną natką pietruszki i rozgniecioną widelcem fetą.Źródło: Olivia