Do góry

Przekąski Przepis na:

Zupa z kalarepki

Zupa z kalarepki

Autor:

Przepisów i artykułów: 6 Ocena: 110

Dodano:

Odsłon: 3002

Szybkie, bardzo proste, bardzo lekkie, idealne na upalne, letnie dni :)

Składniki

5-6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Oczyścić kalarepkę; odciąć liście wybierając te ładne, jędrne; kalarepę pokroić w kosteczkę, a liście w paseczki. Wrzucić do gotującej się wody lub bulionu (może być z kostki :)). Po jakimś czasie dorzucić pokrojone ziemniaki i por. Gotować aż warzywa zmiękną. Przyprawić do smaku. Zupę można zabielić śmietaną, a jeżeli jest zbyt rzadka, zaklepać wodą z mąką.

  2. Jeśli potraktujesz tak przygotowaną zupę blenderem, to otrzymasz pyszny krem z kalarepy :)

  3. SMACZNEGO!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

wioleta333 03 lipca 2010 nie wiedziałam że listki z kalarepy się jada ...

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń