Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa z klopsami z ryżem (Juwarelakia)

Zupa z klopsami z ryżem (Juwarelakia)

Autor:

Przepisów i artykułów: 18 Ocena: 419

Dodano:

Odsłon: 2384

Łatwe do wykonania,smaczne.

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ugotowac niepełną szklankę ryżu na pół miekko.Odcedzic na sitku.Do mięsa mielonego dodac obgotowany,wystudzony ryż,dodac do smaku sól,pieprz,oregano i białka z dwóch jajek.Dobrze wymieszac.

  2. 2 litry wody zagotowac z przyprawami,tj.z liścmi laurowymi,oregano,solą i pieprzem.Na wrzący wywar wrzucamy kulki mięsne,dosypujemy resztę ryżu i gotujemy wolno aż ryż zmięknie.

  3. Do żółtek dajemy sok z całej cytryny,mieszamy i dodajemy po trochu wrzącego wywaru.Wlewamy do zupy i mieszamy delikatnie poruszając garnkiem.Można posypac zieloną pietruszką.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

jagienkaaa 05 lipca 2011 Mnieby jeszcze pasowalo troszke drobno pokrojonej marchewki...ladniej by wygladala...
Ale pomysl fajny!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń