Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zupa z klopsikami drobiowymi"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 585
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 839
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 585
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 839
Składniki
Włoszczyznę obierz, łodygę selera oczyść. Jarzyny umyj. Zetrzyj 1/2 marchewki. Resztę warzyw pokrój w drobną kostkę.
Wrzuć je do garnka. Zalej bulionem, ugotuj do miękkości. Pod koniec dodaj posiekane pomidory.
Mięso wymieszaj z jajkiem, kaszką i startą marchewką. Dopraw solą i pieprzem. Wyrób. Z masy uformuj małe kulki.
Włóż je do posolonego wrzątku. Poczekaj, aż wypłyną. Gotuj 15 minut.
Do wywaru z warzywami dodaj koncentrat, słodką paprykę oraz sól i pieprz do smaku. Zagotuj.
Klopsiki wyjmij, ułóż na talerzach. Zalej zupą. Posyp posiekanym koperkiem.Źródło: Tina