Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
całkiem smaczna i rozgrzewająca zupa
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 209
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1696
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 141
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 545
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 209
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1696
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 141
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 545
Składniki
Udka myjemy i gotujemy z dodatkiem soli, pieprzu, listków laurowych oraz ziela angielskiego. Miękkie mięso wyjmujemy i studzimy tak aby dało się je obrać z kości.
Do wywaru dodajemy starte na tarce warzywa, przeciśnięty przez praskę czosnek i resztę przypraw (oprócz majeranku) i gotujemy na małym ogniu.
Mięso obieramy i kroimy w paseczki (można mięso dzielić palcami) Obrane dodajemy do wywaru. Gdy warzywa są odpowiednio miękkie dodajemy majeranek.
Robimy zasmażkę i dodajemy do zupy; mieszamy, doprowadzamy do wrzenia. Dodajemy majeranek i doprawiamy do smaku