Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zupa z kurczakiem"
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 160
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 406
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 445
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 160
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 406
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 445
Składniki
Pierś z kurczaka, obraną, opłukaną i pokrojoną włoszczyznę, masło, ziele angielskie, liść laurowy i związane w pęczek zioła włóż do garnka, zalej 1,5 l wody, gotuj 30 minut. Fasolkę przekrój na pół, dodaj do wywaru, gotuj 30 minut.
Pierś kurczaka wyjmij z zupy, pokrój ją w kostkę, wrzuć z powrotem do wywaru. Dodaj odsączoną puszkę kukurydzy, chwilę gotuj. Zahartuj śmietanę odrobiną wywaru, dodaj do zupy, podawaj z grzankami.
Czas: około 60 minutŹródło: Dobry Tydzień