Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa z liści kalafiora

Zupa z liści kalafiora

Autor: GREGORHSPEED

Przepisów i artykułów: 1589 Ocena: 36547

Dodano: 18.08.2017

Odsłon: 244

Nie tylko różyczki mogą być jadalne, wszak bardzo lubimy. Produkt wykorzystany na 100 %. Głąb można zetrzeć na grubych oczkach, powstaną pyszne placki ;) A tu liście…mega <3

Składniki

  • liście z jednego dużego kalafiora
  • 100 g słoniny
  • 1 łyżka masła
  • chili
  • pieczywo
  • sól, pieprz
3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Liście kalafiora płuczemy, kroimy na mniejsze kawałki, zalewamy wodą (1,5 l), dodajemy masło i gotujemy do miękkości. Następnie studzimy i blendujemy.
    Podgrzewamy.
    Słoninę kroimy na cienkie plasterki i na wolnym ogniu prażymy.
    Zupę do smaku doprawiamy solą, pieprzem i odrobiną chili.
    Podajemy ze świeżym pieczywem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Docherro 19 sierpnia Na pewno smaczna...zjadłabym w Twoim Arku wykonaniu...:) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Bellapi 19 sierpnia super, wykorzystane od początku do końca. Uwielbiam :) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń